Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα τα ελληνικά yields μετά τις δηλώσεις Ντράγκι

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών ομολόγων, μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ για την ένταξη των ελληνικών τίτλων στο QE καθώς και για την ανάγκη συνέχισης της νομισματικής στήριξης από την ΕΚΤ στην ευρωζώνη παρά την ανάκαμψη της οικονομίας.

Υψηλότερα τα ελληνικά yields μετά τις δηλώσεις Ντράγκι
Ο «πάγος» που έβαλε χθες ο επικεφαλής της ΕΚΤ για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Τράπεζας απομακρύνει τις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων από το χθεσινό χαμηλό οκταετίας.

Ο κεντρικός τραπεζίτης, σε επιστολή του προς τον Έλληνα ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, γράφει πως η ΕΚΤ λαμβάνει υπόψη την απόφαση του Eurogroup, την οποία όπως επισημαίνει βλέπει ως ένα βήμα προς την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, αλλά τονίζει πως παραμένουν οι αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του χρέους μέχρι να υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες. 

Η απόδοση του 2ετούς ελληνικού τίτλου κινείται στο 4,18% και του 10ετούς στο 5,45%.

Εν τω μεταξύ, υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών ομολόγων, μετά τα σχόλια Ντράγκι ότι η ευρωζώνη εξακολουθεί να χρειάζεται σημαντική νομισματική στήριξη από την ΕΚΤ παρά το ότι η οικονομία της περιοχής ανακάμπτει σταθερά και ο πληθωρισμός αυξάνεται.

Στο 0,27% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 1,90% του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου, στο 1,37% του ισπανικού και στο 2,93% του πορτογαλικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v