Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,83% η απόδοση του 5ετούς ομολόγου

Σε επίπεδο κατώτερο από το σημείο έκδοσης υποχωρεί η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου καθώς συνεχίζεται το ράλι στους τίτλους του ευρωπαϊκού Νότου.

Κέρδη αποδίδει για τους επενδυτές το πρώτο ομόλογο που εξέδωσε η Ελλάδα μετά τον διετή της αποκλεισμό από τις αγορές. Η απόδοση του 5ετούς τίτλου υποχώρησε κάτω από το επίπεδο έκδοσης καθώς τα ελληνικά ομόλογα ευνοούνται από το ευρύτερο ράλι που καταγράφεται για τα ομόλογα της περιφέρειας της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του πενταετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,83%, «εξέλιξη που δείχνει ότι η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε μία πιο σταθερή επενδυτική βάση για το μέλλον» σχολιάζει το πρακτορείο Reuters και επισημαίνει ότι η επιτυχής πορεία του συγκεκριμένου τίτλου θα κρίνει και τις μελλοντικές εκδόσεις της χώρας.

Σημειώνεται ότι το 5ετές ομόλογο εκδόθηκε με απόδοση 4,95%, η οποία στις αρχές της εβδομάδας ενισχύθηκε στο 5,1%.

«Ενδεχομένως να υπήρξαν μερικοί που περίμεναν να βγάλουν πολύ γρήγορα κέρδη και έφυγαν πολύ νωρίς» εξηγεί ο Padhraic Garvey της ING και συμπληρώνει: «Ιδανικά αυτό το ομόλογο θέλεις να τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 4,7% ή ακόμη και στο 4,5%».

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται και στα ομόλογα άλλων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. «Το ράλι στα ομόλογα της περιφέρειας συνεχίζεται αμείωτο αυτή την εβδομάδα και δεν βλέπω γιατί να πάει ενάντια στο κύμα η Ελλάδα» αναφέρει ο Mathias van der Jeught της KBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v