Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 5,07% η απόδοση του ελληνικού 5ετούς

Ήπιες μεταβολές στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μετά την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας. Στροφή σε τίτλους χαμηλού ρίσκου λόγω Ουκρανίας.

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μετά την έντονη άνοδο που κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές κλείδωναν κέρδη μετά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως η τιμολόγηση του ελληνικού 5ετούς στο 4,95% ήταν υπερβολικά επιθετική και δεν άφηνε περιθώριο για περαιτέρω μείωση των αποδόσεων στις δευτερογενείς αγορές. Άλλοι ανέφεραν πως μετά από ένα από τα ταχύτερα comeback στην πρόσφατη Ιστορία, ήταν απλώς απίθανο η εικόνα της Ελλάδας να βελτιωθεί περισσότερο.

Η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,07%, του 10ετούς στο 6,33%, του 15ετούς στο 6,52%, του 20ετούς στο 6,55% και του 30ετούς στο 6,34%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού τίτλου διαμορφώνεται στο 3,17%, του 5ετούς στο 1,82%, του 10ετούς ισπανικού στο 3,14%, του 5ετούς στο 1,75%, ενώ του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου φτάνει στο 3,91% και του 5ετούς στο 2,62%.

Εν τω μεταξύ, οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ότι ένα ισχυρότερο ευρώ θα μπορούσε να πυροδοτήσει μεγαλύτερη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής οδήγησε σε πτώση των αποδόσεων των γερμανικών ομολόγων. Όπως επισήμανε, η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ γίνεται όλο και σημαντικότερη για την πολιτική, καθώς ο πληθωρισμός βρίσκεται πιο κοντά στο μηδέν παρά στον στόχο του 2% που είχε ορίσει η ΕΚΤ.

Παράλληλα, οι γεωπολιτικές εντάσεις στην Ουκρανία στηρίζουν τους τίτλους χαμηλού ρίσκου.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 1,79%, του 5ετούς στο 0,57% και του 2ετούς στο 0,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v