Στήριξη στα ομόλογα του Νότου από τα TLTRO της ΕΚΤ

Υποχωρούν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων του Νότου, λίγο πριν ξεκινήσει η πρώτη φάση του προγράμματος TLTRO της ΕΚΤ. Πτωτικά και το κόστος δανεισμού της Ισπανίας, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα της Σκοτίας.

Απόπειρα ανάκαμψης καταγράφεται στα ισπανικά ομόλογα 24 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Σκοτία και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δείχνουν επικράτηση του «Όχι». Οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται μάλιστα πτωτικά ευρύτερα στον ευρωπαϊκό Νότο, καθώς αύριο Πέμπτη ξεκινά και η πρώτη φάση των TLTRO της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μέσω της οποίας οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν τετραετή δάνεια με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο (0,15%)

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων Ισπανίας υποχωρούν κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,33%. Η Ισπανία βγαίνει στις αγορές την Πέμπτη με στόχο άντλησης 3,5 δις. ευρώ από ομόλογα.

Η απόδοση των ελληνικών 10ετών τίτλων διαμορφώνεται στο 5,775%.

Αύριο Πέμπτη διεξάγεται το κρίσιμο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας που έχει επηρεάσει σημαντικά τα ομόλογα της Ισπανίας καθώς έχουν δημιουργηθεί ανησυχίες για τις εξελίξεις στην Καταλονία. Τρεις δημοσκοπήσεις που ανακοινώθηκαν την Τρίτη ωστόσο, δίνουν προβάδισμα στο «Όχι» με 52%. Έτσι και η στερλίνα κινείται ανοδικά, στο 1,6292 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v