Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ελληνικά yield-Πάνω από 5% το πενταετές

Έντονες πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα, κόντρα στη θετική τάση για τους τίτλους του ευρωΝότου. Πέρασε το 5% το yield για το 5ετές ομόλογο. Σε υψηλό 6 μηνών το yield του 10ετους που άγγιξε το 6,8%.

Συνεχίζονται οι πιέσεις στην αγορά ομολόγων μετά τις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων να βρίσκονται πλέον στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαΐου. Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ενισχύθηκε στο 6,8% από 6,52% μία ημέρα νωρίτερα καθώς «οι επενδυτές ανησυχούν ότι τα σχέδια της Αθήνας για πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο θα αυξήσει τον κίνδυνο για τους επενδυτές στους ελληνικούς τίτλους» όπως σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.

Η απόδοση του 5ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 5,054% από 4,93% και του τριετούς στο 4,225% από 4,05%. 

Τα ομόλογα των άλλων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, ακολουθούν αντίθετη πορεία μετά τη νέα υποχώρηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη που εντείνει τις πιέσεις στην ΕΚΤ για πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με αγορά κρατικών ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας, που χθες κινήθηκε έντονα ανοδικά λόγω της πρόθεσης της Καταλονίας να προχωρήσει σε δημοψήφισμα ανεξαρτησίας, διαμορφώνεται στο 2,202% από 2,25% χθες. Αντιστοίχως, ο 10ετής τίτλος της Ιταλίας καταγράφει απόδοση 2,379% από 2,44%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Bloomberg World Bond Indexes, τα ισπανικά κρατικά ομόλογα έχουν αποδώσει 13% από την αρχή του έτους, οι αντίστοιχοι ιταλικοί τίτλοι 12% και οι γερμανικοί 7,1%.

Εν τω μεταξύ, η προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, αλλά και στις πωλήσεις ομολόγων που έχουν προγραμματίσει για αυτήν την εβδομάδα Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v