Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 6,52% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ. Ανησυχίες για το δημοψήφισμα στην Καταλονία. Άνω του 6% παραμένει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου.

Την... ανιούσα παίρνουν και πάλι οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, με την πολιτική αβεβαιότητα να συντηρεί τις πιέσεις κυρίως στα ελληνικά και ισπανικά ομόλογα. 

Η απόδοση του 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 6,52%, του 5ετούς στο 4,93% και του 3ετούς στο 4,05%. 

Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλεί η απόφαση της Καταλονίας να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίησή της, δεδομένου ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη οικονομική περιφέρεια της Ισπανίας.

Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού τίτλου διαμορφώνεται στο 2,25%, του ιταλικού στο 2,44%, και του πορτογαλικού στο 3,12%, ενώ χωρίς αξιόλογη μεταβολή κινείται η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund (στο 0,97%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Bloomberg World Bond Indexes, τα ισπανικά κρατικά ομόλογα έχουν αποδώσει 13% από την αρχή του έτους, οι αντίστοιχοι ιταλικοί τίτλοι 12% και οι γερμανικοί 7,1%.

Εν τω μεταξύ, η προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, αλλά και στις πωλήσεις ομολόγων που έχουν προγραμματίσει για αυτήν την εβδομάδα Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v