Στο 8,1% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Παραμένει υψηλότερα του 8% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, μετά το χθεσινό Eurogroup. Οριακές κινήσεις στα yields των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων.

Υψηλότερα του 8% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, μετά την χθεσινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τα όσα προέκυψαν στο Eurogroup αναφορικά με την «μετα-μνημονιακή» εποχή στην Ελλάδα.

Ορισμένοι αναλυτές δέχθηκαν θετικά το γεγονός ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει οικονομική στήριξη, που θα της προσφέρει κάποιο «μαξιλάρι» στην περίπτωση που η έξοδός της στις αγορές του χρόνου είναι προβληματική. Άλλοι πάλι όμως σημειώνουν πως η απαίτηση της ευρωζώνης να συνεχίσει να εμπλέκεται το ΔΝΤ στην εποπτεία της Ελλάδας, θα μπορούσε να «γυρίσει μπούμερανγκ», από άποψη πολιτικής.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 8,12%, του 5ετούς στο 7,02% και του 3ετούς στο 6,71%.

Την ίδια ώρα, σε λίγο υψηλότερο επίπεδο διαμορφώνονται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ιταλίας και της Ισπανίας, με τους επενδυτές να στρέφουν τώρα την προσοχή τους στην ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, καθώς θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για να «πειστεί» η Fed να «σφίξει» τη νομισματική της πολιτική.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 2,38%, του ισπανικού στο 2,16% και του πορτογαλικού στο 3,23%. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,84%, του 5ετούς στο 0,13% και του 2ετούς στο -0,055%.

 

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v