Στο 8,09% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Πάνω από το 8% κινείται και πάλι η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου, την ώρα που οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων υποχωρούν, καθώς το "δημοψήφισμα" στην Καταλονία δεν έδειξε να ανησυχεί τους επενδυτές. Η προσοχή στις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές δεν δείχνουν να ανησυχούν από το συμβολικό «δημοψήφισμα» για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας.

Σύμφωνα πάντως με την Commerzbank, αν και η αρχική αντίδραση της αγοράς στο δημοψήφισμα της Καταλονίας θα είναι περιορισμένη, ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος οι επενδυτές να αρχίσουν τις επόμενες εβδομάδες να γίνονται νευρικοί, καθώς η προσοχή θα στρέφεται σταδιακά στις επερχόμενες γενικές εκλογές της Ισπανίας, όπου το νέο αριστερό κόμμα Podemos μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στα κατεστημένα κόμματα.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές «στοιχηματίζουν» πως τα οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν αυτήν την εβδομάδα για την ευρωζώνη θα δημιουργήσουν μεγαλύτερη πίεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διευρύνει το πρόγραμμα αγοράς τίτλων, ώστε να συμπεριλαμβάνει και κρατικά ομόλογα.

Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου κινείται στο 2,13%, του ιταλικού στο 2,34% και του πορτογαλικού στο 3,25%.

Αντιθέτως, πάνω από το 8% ενισχύεται και πάλι η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου, και συγκεκριμένα στο 8,09%. Στο 7,06% η απόδοση του 5ετούς και στο 6,66% του 3ετους.

Στο 0,80% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 0,11% του 5ετούς και στο -0,055% του 2ετούς.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v