Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού κινείται στο 2,01%, παρασύροντας υψηλότερα τις αποδόσεις των ισπανικών και πορτογαλικών ομολόγων. Σταθεροποιητική η εικόνα στους ελληνικούς τίτλους.

Άνοδο μεγαλύτερη των 14 μ.β. καταγράφει το κόστος δανεισμού της Ιταλίας, μετά την ανακοίνωση παραίτησης του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, μετά την συντριπτική ήττα του στο δημοψήφισμα, ωστόσο η πίεση στα ομόλογα είναι περιορισμένη καθώς οι αγορές ελπίζουν πως μπορεί να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.

«Οι περισσότεροι παίκτες της αγοράς δεν αναμένουν πρόωρες εκλογές. Αν και ο Ρέντσι είπε ότι θα παραιτηθεί, είναι πιθανό να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση και αυτό θα οδηγήσει σε λίγο μεγαλύτερη σταθερότητα», σχολιάζει στο Reuters ο portfolio manager της JPMorgan Asset Management, Seamus Mac Gorian. «Ο κόσμος γνωρίζει ότι η ΕΚΤ αγοράζει ιταλικά ομόλογα και, τώρα που το ιταλικό δημοψήφισμα τελείωσε, η προσοχή στρέφεται στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη».

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού κινείται στο 2,01%, ενώ την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,32%, του αντίστοιχου ισπανικού τίτλου στο 1,59% και του πορτογαλικού στο 3,77%.

Σταθεροποιητική η εικόνα στα ελληνικά ομόλογα, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το eurogroup, όπου θα συζητηθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 αλλά και οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 6,53%, του 5ετούς στο 6,75% και του 3ετούς στο 5,57%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v