Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα τα yields των ευρωπαϊκών ομολόγων

Τα σχόλια αξιωματούχων της Fed δείχνουν πως τα αμερικανικά επιτόκια ίσως αυξηθούν ταχύτερα του αναμενόμενου. Η προσοχή στα ιταλικά ομόλογα, εν αναμονή της αξιολόγησης της DBRS.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, καθώς τα χθεσινοβραδινά σχόλια αξιωματούχων της Fed προκαλούν ανησυχία για ταχύτερη του αναμενόμενου σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Στο επίκεντρο έρχονται και τα ιταλικά ομόλογα, εν όψει της κρίσιμης αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την DBRS, καθώς μια υποβάθμιση θα οδηγούσε την ΕΚΤ να αυξήσει το “haircut” που εφαρμόζει στους ιταλικούς τίτλους, εντείνοντας έτσι τις πιέσεις στις προβληματικές ιταλικές τράπεζες.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,31%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,9%, του ισπανικού στο 1,41% και του πορτογαλικού στο 3,89%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 6,96%, του 5ετούς στο 7,31% και του 3ετούς στο 7,01%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v