Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα yields των ευρωπαϊκών ομολόγων

Τα funds «άδειασαν» μαζικά τα γερμανικά ομόλογα στέλνοντας υψηλότερα τις αποδόσεις τους, μετά το «σήμα» της ΕΚΤ για άμβλυνση της αίσθησης του επείγοντος για περαιτέρω ενέργειες πολιτικής, αλλά και την βελτίωση των προοπτικών της οικονομίας.

Την μεγαλύτερη 15ημερη άνοδο των τελευταίων δυο ετών καταγράφει το κόστος δανεισμού της Γερμανίας, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για αύξηση επιτοκίων στις ΗΠΑ και, αργότερα, και στην Ευρώπη.

Τα funds «άδειασαν» μαζικά τα γερμανικά ομόλογα –που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια- στέλνοντας υψηλότερα τις αποδόσεις τους, μετά το «σήμα» της ΕΚΤ για άμβλυνση της αίσθησης του επείγοντος για περαιτέρω ενέργειες πολιτικής, αλλά και την βελτίωση των προοπτικών της οικονομίας.

Τώρα, οι επενδυτές εκτιμούν πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της τον Μάρτιο του 2018, ενώ ορισμένες τράπεζες κάνουν λόγο για πολλαπλές αυξήσεις επιτοκίων του χρόνου.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund ενισχύεται στο 0,44%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου διαμορφώνεται στο 2,33%, του ισπανικού στο 1,84% και του πορτογαλικού στο 4,03%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 7,22% και του 2ετούς στο 8,16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v