Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των γαλλικών ομολόγων και των τίτλων της ευρωπεριφέρειας, ενώ η πώληση ομολόγων από τον EFSF πιέζει τους τίτλους του πυρήνα της ευρωζώνης.

Συνεχίζεται η άνοδος των γαλλικών ομολόγων, με τις αποδόσεις να παραμένουν κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους (τα yields κινούνται αντιστρόφως ανάλογα των τιμών) στον απόηχο του αποτελέσματος του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, κάτι που, σύμφωνα με τους αναλυτές, δείχνει πως οι επενδυτές θεωρούν μικρό το ενδεχόμενο να κερδίσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών η Μαρίν Λε Πεν.

Η αποκλιμάκωση του πολιτικού κινδύνου φαίνετα να βοηθά και τα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας, τα οποία είναι ευάλωτα στα πολιτικά ρίσκα.

Από την άλλη πλευρά, όπως σημείωναν traders στο Reuters, η πώληση ομολόγων από τον EFSF πιέζει τους τίτλους του πυρήνα της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,77%, του γερμανικού bund στο 0,37%, του ιταλικού τίτλου στο 2,22%, του ισπανικού στο 1,63% και του πορτογαλικού στο 3,56%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 6,42% και του 2ετούς στο 6,54%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v