Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 5,35% το yield του ελληνικού 2ετούς ομολόγου

Χαμηλότερα συνεχίσουν τα yields των ελληνικών ομολόγων, ενώ, αντιθέτως, το άλμα στις τιμές του πετρελαίου οδηγεί υψηλότερα τις αποδόσεις των άλλων ευρωπαίκών ομολόγων.

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, ενώ η προσοχή στρέφεται στη σύνοδο των G7, στην οποία θα συζητηθεί και το Ελληνικό θέμα.

Νωρίτερα σήμερα δημοσιοποιήθηκε η εαρινή έκθεση της Κομισιόν, η οποία προβλέπει πως η Ελλάδα θα εμφανίσει φέτος ρυθμό ανάπτυξης 2,1% και πως η χώρα θα πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους φέτος και το 2018.

Η απόδοση του 2ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,35% και του 10ετούς στο 5,64%.

Εν τω μεταξύ, σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των άλλων ευρωπαϊκών ομολόγων, καθώς το άλμα στις τιμές του πετρελαίου ενισχύει τις προσδοκίες ότι μια αύξηση του πληθωρισμού θα μπορούσε να ενθαρρύνει την ΕΚΤ να περιορίσει τους ερχόμενους μήνες την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική της πολιτική.

Όπως σχολίαζαν στο Reuters αναλυτές, ο δρόμος για τις αποδόσεις των ομολόγων γίνεται ανηφορικός καθώς ο περιορισμός των πολιτικών ρίσκων και τα ισχυρότερα οικονομικά στοιχεία δίνουν τροφή στις εικασίες ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να δώσει σήμα στη συνεδρίαση του Ιουνίου για μεταβολή στην πολιτική της.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,44%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,27%, του γαλλικού στο 0,86%, του ισπανικού στο 1,62% και του πορτογαλικού στο 3,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v