Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βύθιση για τα ελληνικά 2ετή ομόλογα

Η απόδοση του 2ετούς τίτλου ενισχύεται στο 5,76% και του 10ετούς στο 5,78%. Χαμηλότερα οι αποδόσεις των άλλων ευρωπαϊκών ομολόγων, μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ.

Πιέσεις δέχονται από το πρωί τα βραχυπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα, με αφορμή την παράταση στο θρίλερ της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για το χρέος, μετά και το χθεσινό Eurogroup, αν και παραμένουν χαμηλότερα του 6%. 

Η απόδοση του 2ετούς τίτλου ενισχύεται κατά περίπου 27 μονάδες βάσης, στο 5,76% από επίπεδα κοντά στο 5,5% εχθές. Ο τίτλος βρίσκεται περίπου στα υψηλότερά του για αυτό το μήνα.

Υψηλότερα, πέριξ του 5,78% διαμορφώνονται οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων.

Παράλληλα πιέζεται και το 15ετές ομόλογο, με την απόδοση να αυξάνεται κατά 5,7 μονάδες βάσης σε 6,302%.

Σημειώνεται πως η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου είχε ξεπεράσει το 15% το Φεβρουάριο, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε υποχωρήσει κάτω του 5%.

Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα για να αποφύγει την χρεοκοπία τον Ιούλιο, όταν πρέπει να αποπληρώσει δάνεια ύψους περίπου 7 δισ. ευρώ.

«Δεδομένου του τρόπου που προχωρούν οι διαπραγματεύσεις, δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη μια ακόμα καθυστέρηση, όμως αυτή τη φορά υπάρχουν ελπίδες για συμφωνία λόγω των μέτρων που έχει ήδη περάσει η Ελλάδα», σχολίασε στο Reuters ο αναλυτής της ING, Benjamin Schroeder.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου

Εν τω μεταξύ, σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των άλλων ευρωπαϊκών ομολόγων, με τους επενδυτές να στρέφονται στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ και λόγω των πολιτικών αναταράξεων στις ΗΠΑ.

Το yield του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,41%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,10%, του ισπανικού στο 1,62% και του πορτογαλικού στο 3,13%

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v