Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στροφή επενδυτών στα bunds λόγω Τραμπ

Οι πολιτικές αναταράξεις στις ΗΠΑ στρέφουν τους επενδυτές στην αναζήτηση «ασφαλών καταφυγίων». Η προσοχή και στα πρακτικά της ΕΚΤ. Στο 5,73% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο εβδομάδων υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κρατικού ομολόγου, καθώς οι πολιτικές αναταράξεις στις ΗΠΑ στρέφουν τους επενδυτές στην αναζήτηση «ασφαλών καταφυγίων», αν και με επιφυλάξεις εν όψει της δημοσιοποίησης των πρακτικών της συνεδρίασης της ΕΚΤ.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο Reuters, το μέλος της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα πρέπει να περιμένει για πολύ για να αρχίσει να περιορίζει την χαλαρή νομισματική της πολιτική, άπαξ πειστεί πως ο πληθωρισμός έχει ανακάμψει, ενώ θα μπορούσε θεωρητικά να αυξήσει νωρίς τα επιτόκιά της, αν κριθεί απαραίτητο.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρεί στο 0,32%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου διαμορφώνεται στο 2,14%, του ισπανικού στο 1,55% και του πορτογαλικού στο 3,19%.

Την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου κινείται στο 5,73% και του 2ετούς στο 5,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v