Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω του 5% η απόδοση του ελληνικού 2ετούς ομολόγου

Η αισιοδοξία οτι οι πιστωτές θα καταλήξουν σε κάποιον συμβιβασμό στο Eurogroup της Πέμπτης για την Ελλάδα δίνει ώθηση στις τιμές των ελληνικών ομολόγων. Προβληματίζουν οι εξελίξεις σε Ολλανδία και Φινλανδία.

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με το βλέμμα στο Eurogroup της Πέμπτης και την ελπίδα ως τουλάχιστον θα δοθεί η δόση για να αποφευχθεί η αθέτηση της αποπληρωμής ομολόγων ύψους περίπου 7 δισ. ευρώ που έχει να κάνει η Ελλάδα. 

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και το Διενές Νομισματικό Ταμείο εκτιμάται πως θα καταλήξουν σε συμβιβασμό για την Ελλάδα την Πέμπτη, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης, ενώ το ζήτημα της ελάφρυνσης χρέους μάλλον θα πάει για αργότερα. 

Η απόδοση του 2ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 4,9% και του 10ετούς στο 5,87%. 

Εν τω μεταξύ, προβληματισμό προκαλεί η έλλειψη προόδου στον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ολλανδία και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Φινλανδία, με αποτέλεσμα να μετριάζεται η αισιοδοξία που δημιούργησε η νίκη Μακρόν στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών και η απογοήτευση που βίωσε στις δημοτικές εκλογές της Ιταλίας το ευρωσκεπτικιστικό κίνημα των Πέντε Αστέρων.

Στο 0,26% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 1,99% του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου, στο 2,58% του πορτογαλικού και στο 1,42% του ισπανικού

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v