Ανοδικά οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Στα οικονομικά στοιχεία της ευρωζώνης στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, μετά το χθεσινό "σοκ" από τη Βόρεια Κορέα.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Γερμανίας, ενώ δείχνουν να μην δίνουν τόσο σημασία σήμερα στην πρόσφατη άνοδο του ευρώ.

Όπως επισήμαναν αναλυτές στο Reuters, η προσοχή επιστρέφει στην οικονομική ευρωστία της ευρωζώνης, καθώς ξεπεράστηκε το αρχικό σοκ που υπέστησαν οι αγορές από την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Βόρεια Κορέα χθες.

Η άνοδος κατά σχεδόν 14% του ευρώ έναντι του δολαρίου από την αρχή του έτους κανονικά θα διατηρούσαν τις τιμές χαμηλά στην ευρωζώνη, καθώς οι εισαγωγές γίνονται πιο φθηνές.

Όμως, τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα η Ισπανία έδειξαν άνοδο του πληθωρισμού τον Αύγουστο, στο 2% έναντι του 1,8% που προέβλεπαν οι αναλυτές, από 1,7% τον Ιούλιο.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως η ευρωζώνη θα ανακοινώσει αύριο πληθωρισμό 1,4% από 1,3% προηγουμένως.  

Λίγο νωρίτερα, εξάλλου, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την οικονομική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη, η οποία διαμορφώθηκε σε υψηλό δεκαετίας.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,34%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,07%, του ισπανικού στο 1,46% και του πορτογαλικού στο 2,85%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,53%, του 5ετούς στο 4,64% και του 2ετούς στο 3,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v