Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σχεδόν σε υψηλά επτά εβδομάδων η απόδοση του Bund

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού Bund διαμορφώνεται στο 0,456%, ενόψει των εκλογών της Κυριακής στη Γερμανία. Αναλυτές τονίζουν πως οι επενδυτές προσπαθούν να βελτιώσουν τις θέσεις τους ενόψει της αναμέτρησης.

Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων παραμένουν σταθερές κάτω των υψηλών επτά εβδομάδων, δηλαδή ελάχιστα κάτω του 0,5%, ενόψει των γενικών εκλογών στη χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο, που αναμένεται να αναδείξουν την Άνγκελα Μέρκελ καγκελάριο της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης για τέταρτη θητεία.

Ο Michael Leister, αναλυτής στην Commerzbank, τόνισε πως οι επενδυτές θα προσπαθούσαν σήμερα να τελειοποιήσουν τις θέσεις τους ενόψει των εκλογών, ενώ οι προσδοκίες για άλλον έναν κυβερνητικό συνασπισμό μεταξύ των μεγάλων κομμάτων της Γερμανίας θα μπορούσε να μειώσει τα spreads των γερμανικών ομολόγων έναντι των νοτιοευρωπαϊκών τίτλων.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού Bund διαμορφώνεται στο 0,456%.

Το 10ετές ιταλικό χρέος αποδίδει 2,172%, το γαλλικό 10ετές 0,743%, το πορτογαλικό 10ετές ομόλογο αποδίδει 2,449% και το ισπανικό 1,617%.

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του διετούς χρέους είναι στο 2,690%, του πενταετούς στο 4,487% και του 10ετούς στο 5,606%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v