Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό έτους το spread ιταλικών-ισπανικών ομολόγων

Το spread ανάμεσα στα ιταλικά και γερμανικά ομόλογα μειώθηκε στις 142 μονάδες βάσης, ενώ το spread ανάμεσα στα ιταλικά και ισπανικά ομόλογα συρρικνώθηκε στις 30 μονάδες βάσης.

Το premium που απαιτούν οι επενδυτές για να κρατήσουν ιταλική ομόλογα έναντι ισπανικών μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους την Παρασκευή, καθώς οι αγορές ανησυχούν λιγότερο για το πολιτικό ρίσκο.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι μια αλλαγή στον ιταλικό εκλογικό νόμο θα μειώσει τις πιθανότητες μιας νίκης των λαϊκιστών στις επόμενες εκλογές, ενώ η σκληρή προσέγγιση της Μαδρίτης απέναντι στην Καταλονία έχει ικανοποιήσει τους επενδυτές ομολόγων.

«Η αγορά δεν ανησυχεί για τις ιταλικές πολιτικές εξελίξεις προς το παρόν και από την άλλη, υπάρχουν ελπίδες ότι τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία βελτιώνονται» δήλωσε αναλυτής της DZ Bank στο Reuters.

Tην Παρασκευή το spread ανάμεσα στα ιταλικά και γερμανικά ομόλογα μειώθηκε στις 142 μονάδες βάσης, ενώ το spread ανάμεσα στα ιταλικά και ισπανικά ομόλογα συρρικνώθηκε στις 30 μονάδες βάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v