Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λίγο υψηλότερα τα yields των ευρωπαϊκών ομολόγων

Η απόφαση της ΕΚΤ πριν από δυο εβδομάδες να παρατείνει τις αγορές ομολόγων τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο έδωσε ώθηση στις αγορές ομολόγων,ωστόσο οι επενδυτές φαίνεται πως είναι απρόθυμοι να πιέσουν χαμηλότερα τις αποδόσεις χωρίς να υπάρχουν νέοι καταλύτες.

Ανοδικά για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από μια εβδομάδα κινείται η απόδοση του γερμανικού ομολόγου, που απομακρύνεται από το χαμηλό διμήνου καθώς φαίνεται πως για την ώρα «παγώνει» η ευρεία πτώση των yields των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης.

Η απόφαση της ΕΚΤ πριν από δυο εβδομάδες να παρατείνει τις αγορές ομολόγων τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο, αν και με μειωμένα ποσά μηνιαίος, έδωσε ώθηση στις αγορές ομολόγων, φέρνοντας τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών τίτλων σε χαμηλά πολλών μηνών.

Ωστόσο, οι επενδυτές φαίνεται πως είναι απρόθυμοι να πιέσουν χαμηλότερα τις αποδόσεις χωρίς να υπάρχουν νέοι καταλύτες.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου κινείται στο 0,33%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,76%, του ισπανικού στο 1,52% και του πορτογαλικού στο 2,04%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,14%, του 5ετούς στο 4,16% και του 2ετούς στο 2,98%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v