Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,5% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Οι επενδυτές αρχίζουν να προεξοφλούν πολλαπλές αυξήσεις επιτοκίων από την Fed το 2018, μετά την σχεδόν βέβαιη αύξηση επιτοκίων αυτής της εβδομάδας, ενώ η ΕΚΤ αναμένεται πως θα διατηρήσει χαμηλά τα δικά της επιτόκια τουλάχιστον μέχρι το 2019.

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, εν αναμονή των συνεδριάσεων της Fed (Τρίτη-Τετάρτη) και της ΕΚΤ (Πέμπτη).

Αν και η αμερικανική και η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτουν, ωστόσο η πορεία που θα ακολουθήσουν οι κεντρικές τους τράπεζες θα συνεχίσει να αποκλίνει, καθώς η νέα φορολογική μεταρρύθμιση του Τραμπ μπορεί να οδηγήσει σε «υπερθέρμανση» της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Έτσι, σύμφωνα με το Reuters, οι επενδυτές αρχίζουν να προεξοφλούν πολλαπλές αυξήσεις επιτοκίων από την Fed το 2018, μετά την σχεδόν βέβαιη αύξηση επιτοκίων αυτής της εβδομάδας.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται πως θα διατηρήσει χαμηλά τα δικά της επιτόκια τουλάχιστον μέχρι το 2019, ενδεχομένως και μέχρις ότου λήξει η θητεία του Μάριο Ντράγκι.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,3%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,65%, του ισπανικού στο 1,41% και του πορτογαλικού στο 1,79%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,50%, του 5ετούς στο 3,64% και του 2ετούς στο 2,34%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v