Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των yields στα ελληνικά ομόλογα

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί στο 4,77%, του 5ετούς στο 3,73% και του 2ετούς στο 2,47%. Οι πολιτικές ανησυχίες στις ΗΠΑ στρέφουν τους επενδυτές στην ασφάλεια των γερμανικών ομολόγων.

Στα επίπεδα του 2009 υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, καθώς η προκαταρκτική συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Ελλάδα με τα τεχνικά κλιμάκια των πιστωτών για την αξιολόγηση, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ, βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα.

Εξάλλου, τη Δευτέρα, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, δήλωσε πως τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους φέτος έχουν εφαρμοστεί επιτυχώς.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί στο 4,77%, του 5ετούς στο 3,73% και του 2ετούς στο 2,47%. Η απόδοση του 15ετούς τίτλου κινείται στο 5,2%, του 20ετούς στο 5,37% και του 25ετούς στο 5,43%. Πρόκειται για τους τίτλους που προέκυψαν από το swap.

Αναλυτές σημείωναν στο Reuters πως η μείωση των yields θα μπορούσε να ενθαρρύνει την Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές με μια νέα έκδοση.

Εν τω μεταξύ, οι πολιτικές εντάσεις στις ΗΠΑ –με επίκεντρο τη φορολογικό μεταρρύθμιση, την έρευνα για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές αλλά και την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ- στρέφουν τους επενδυτές στην αναζήτηση «ασφαλών καταφυγίων», όπως το bund.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού τίτλου διαμορφώνεται στο 0,3%, του αντίστοιχου ιταλικού στο 1,69%, του ισπανικού στο 1,40% και του πορτογαλικού στο 1,84%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v