Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 5 μηνών το γερμανικό yield

Η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία σε συνδυασμό με τα πρακτικά που δημοσιοποίησε χθες η ΕΚΤ, οδηγούν υψηλότερα τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων.

Σε νέο υψηλό πέντε μηνών κινούνται οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, με την πρόοδο που συντελείται στον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία να έρχεται να προστεθεί στο χθεσινό sell-off, που πυροδοτήθηκε από τα πρακτικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η είδηση του ενδεχόμενου τερματισμού του πολιτικού αδιεξόδου στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έδωσε ώθηση στο ευρώ και «έδιωξε» τους επενδυτές από την ασφάλεια των γερμανικών ομολόγων.

Χθες, τα πρακτικά της ΕΚΤ από την συνεδρίαση του Δεκεμβρίου έδειξαν πως η τράπεζα θα μπορούσε να επανεξετάσει την επικοινωνία της πολιτικής τις στις αρχές του έτους και να προσαρμόσει σταδιακά το φρασεολόγιο ώστε να αντανακλώνται οι βελτιωμένες αναπτυξιακές προοπτικές.

Οι αγορές «ερμήνευσαν» τα πρακτικά ως ένδειξη πως οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορεί να επιταχύνουν το χρονοδιάγραμμα της περιστολής του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου άγγιξε το 0,54% νωρίτερα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2017, ενώ αυτήν την ώρα κινείται στο 0,51%. Στο 2% διαμορφώνεται η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου, στο 1,79% του πορτογαλικού και στο 1,51% του ισπανικού.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ενισχύεται στο 3,9%, του 5ετούς στο 3,22% και του 2ετούς στο 1,51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v