Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτώση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Η αναβάθμιση της Ελλάδας απο την S&P και οι χθεσινές ανακοινώσεις του Eurogroup οδηγούν χαμηλότερα τα yields των ελληνικών ομολόγων, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην ΕΚΤ, η οποία συνεδριάζει την Πέμπτη.

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των πιο βραχυπρόθεσμων τίτλων της Ελλάδας, στον απόηχο της αναβάθμισης της S&P αλλά και μετά και το «πράσινο φως» που έδωσε χθες το Eurogroup για την γ’ αξιολόγηση, την εκταμίευση της δόσης, και την έναρξη της συζήτησης για ελάφρυνση του χρέους.

Η απόδοση του 2ετούς ελληνικού τίτλου υποχωρεί στο 1,23%, του 5ετούς στο 2,78%, ενώ του 10ετούς σταθεροποιείται στο 3,85%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του πορτογαλικού τίτλου υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2015 και του ισπανικού σε χαμηλό επτά μηνών, με τις διαθέσεις των επενδυτών έναντι των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας να βελτιώνονται, τόσο μετά την αναβάθμιση της Ισπανίας από την Fitch όσο και λόγω της αισιοδοξίας για τον σχηματισμό «μεγάλου συνασπισμού» στη Γερμανία.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,54%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,88%, του πορτογαλικού στο 1,65% και του ισπανικού στο 1,35%.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σταδιακά στην ΕΚΤ, η οποία συνεδριάζει την Πέμπτη, εν μέσω εντεινόμενων εικασιών ως προς το πότε θα τερματίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αν και την τελευταία εβδομάδα στελέχη της Τράπεζας υποβάθμιζαν το ενδεχόμενο επικείμενης αλλαγής της νομισματικής πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v