Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στα ευρωπαϊκά ομόλογα

Η σημερινή ομιλία Ντράγκι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ η προσοχή είναι στραμμένη επίσης στις ιταλικές εκλογές και την ψηφοφορία του SPD στη Γερμανία. Στο 4,4% σταθεροποιείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου.

Σε χαμηλό μήνα κινείται η απόδοση των γερμανικών ομολόγων, εν αναμονή της ομιλίας του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ σταθεροποιητική είναι η εικόνα στις αποδόσεις των υπολοίπων ευρωπαϊκών ομολόγων.

Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να βρουν ενδείξεις στην ομιλία Ντράγκι ως προς το πόσο γρήγορα η ΕΚΤ θα περιορίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο είναι προγραμματισμένο να «τρέξει» μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στην Ιταλία, εν όψει των εκλογών της 4ης Μαρτίου, καθώς και στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των μελών του SPD στη Γερμανία για τη συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης με τους Συντηρητικούς της Μέρκελ.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,65%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,11%, του ισπανικού στο 1,56% και του πορτογαλικού 1,98%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου διαμορφώνεται στο 4,40%, του 7ετούς στο 4,01%, του 5ετούς στο 3,63% και του μονοετούς στο 1,86%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v