Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στην αγορά ομολόγων

Ο Μπενουά Κερέ δήλωσε πως τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια θα παραμείνουν σε "πολύ χαμηλά επίπεδα", ενισχύοντας τις εκτιμήσεις πως η όποια έξοδος από το QE θα γίνει με αργούς ρυθμούς. Στις αγορές για 30 δισ. αυτήν την εβδομάδα Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Γαλλία και Ισπανία.

Κοντά στα πρόσφατα χαμηλά παραμένει η απόδοση των γερμανικών ομολόγων, ενώ σταθεροποιητικά κινούνται τα ελληνικά yields.

Νωρίτερα, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, δήλωσε πως τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια θα παραμείνουν σε «πολύ χαμηλά επίπεδα», ενισχύοντας τις εκτιμήσεις πως η όποια έξοδος από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα γίνει με αργούς ρυθμούς.

Εν τω μεταξύ, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις δημοπρασίες ομολόγων αυτής της εβδομάδας, καθώς Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Γαλλία και Ισπανία βγαίνουν στις αγορές με εκδόσεις ύψους έως 30 δις. ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,16%, του 7ετούς στο 3,82%, του 5ετούς στο 3,44% και του μονοετούς στο 1,46%.

Στο 0,64% κινείται η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 2,02% του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου, στο 1,42% του ισπανικού και στο 1,85% του πορτογαλικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v