Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα yields της ευρωπεριφέρειας μετά τον πληθωρισμό

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης υποχώρησε στο 1,1% τον Φεβρουάριο, έναντι του 1,2% που ανέμεναν οι αναλυτές. Ο Peter Praet είχε νωρίτερα πει πως ο πληθωρισμός μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να επανέλθει στον στόχο της ΕΚΤ.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, μετά τις δηλώσεις του Peter Praet πως ο πληθωρισμός της ευρωζώνης μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να επανέλθει στον στόχο του περίπου 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ.

Προς επίρρωση των λεγομένων του, η Eurostat ανακοίνωσε πως ο πληθωρισμός του Φεβρουαρίου υποχώρησε στο 1,1%, έναντι του 1,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Σημειώνεται πως τα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας θεωρείται πως ωφελούνται περισσότερο από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και έτσι η όποια αίσθηση πως η κεντρική τράπεζα μπορεί να κινηθεί πιο προσεκτικά απ’ όσο αναμένεται στο θέμα της περιστολής του QE ή της αύξησης των επιτοκίων, στηρίζει τα συγκεκριμένα ομόλογα.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,56%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,93%, του ισπανικού στο 1,35% και του πορτογαλικού στο 1,73%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 4,19%, του 7ετούς στο 3,86%, του 5ετούς στο 3,5% και του μονοετούς στο 1,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v