Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,18% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Μικρές διακυμάνσεις στα yields. Σημαντικά χαμηλότερα το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Μάρτιο, εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις της επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ.

Ήπιες μεταβολές στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στα στοιχεία για το κλίμα στην ευρωζώνη, που μπορεί να δώσουν περαιτέρω ενδείξεις για την πορεία της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής του μπλοκ.

Το Ινστιτούτο ZEW ανακοίνωσε τα στοιχεία για το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Μάρτιο, το οποίο επιδεινώθηκε σημαντικά, υποχωρώντας στις 5,1 μονάδες από 17,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, υποχώρηση που αποδίδεται στην αυξανόμενη αβεβαιότητα αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης η επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,58%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,94%, του πορτογαλικού στο 1,71% και του ισπανικού στο 1,31%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,18%, του 7ετούς στο 3,88%, του 5ετούς στο 3,46% και του μονοετούς στο 1,4%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v