Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,33% ενισχύεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Αυξάνονται οι αποδόσεις του ισπανικού 10ετούς μετά την είδηση για πρόταση δυσπιστίας. Πλησιάζει η ώρα της ιταλικής κυβέρνησης και υποχωρεί το ιταλικό. Η απόδοση του 5ετούς ελληνικού διαμορφώνεται στο 3,31% ενώ του 7ετούς στο 3,87%.

Ανοδική κίνηση σημειώνουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μετά τις πιέσεις από την αύξηση στις αποδόσεις των ιταλικών και των ισπανικών.

Η απόδοση του ελληνικού 5ετούς διαμορφώνεται στο 3,31% από 3,28%, του 7ετούς στο 3,87% από 3,84%, ενώ του 10ετούς στο 4,33% από 4,28% προηγουμένως.

Η πρόταση δυσπιστίας κατά του Ραχόι

Αυξάνονται οι αποδόσεις του 10ετούς ισπανικού ομολόγου που ενισχύονται 8 μονάδες βάσης, φτάνοντας στο 1,48% από 1,40% προηγουμένως, ενώ είναι σε πορεία για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των τελευταίων τριών μηνών.

Αιτία, η πρόταση δυσπιστίας που θα αντιμετωπίσει ο Ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, εν μέσω οικονομικού σκανδάλου με αφορμή υπόθεση πληρωμών μελών του κόμματός του (ΡΡ), κατά τη διερεύνηση της οποίας Ανώτερο Δικαστήριο αμφισβήτησε επίσης την αξιοπιστία της περσινής κατάθεσής του.

Δεν είναι σαφές αν η αντιπολίτευση των Σοσιαλιστών θα μπορέσει να στηρίξει τη διαδικασία για την ανατροπή του συντηρητικού Ραχόι, καθώς θα χρειαστεί την υποστήριξη των κομμάτων Podemos και Ciudadanos.

Η υπόθεση, που αφορά παράνομη οικονομική στήριξη του κόμματος τις δεκαετίες 1990 και 2000, «βασανίζει» τον Ραχόι από τότε που ήρθε στην εξουσία, το 2011. Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και οποιαδήποτε γνώση παράνομων πληρωμών προς στελέχη του κόμματός του.

Πλησιάζει η ώρα σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία

Την ίδια ώρα οι αγορές παραμένουν νευρικές, όσο πλησιάζει η ώρα να δημιουργηθεί η ιταλική κυβέρνηση και ενόψει απόφασης του Τζουζέπε Κόντε, του εντολοδόχου Πρωθυπουργού, για τα ονόματα που θα συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο.  

Οι αποδόσεις του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ενισχύονται και φτάνουν στο 2,48% από 2,443%, στο υψηλότερο σημείο από τον Οκτώβριο του 2014. 

Την ίδια ώρα, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί περαιτέρω, στο 0,42% από 0,45%.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury παραμένει στο 2,95% από 2,97%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v