Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανέρχονται οι πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα

Η ανησυχία για νέες εκλογές στην Ιταλία και το γεγονός οτι οι επενδυτές εκμεταλλεύτηκαν το σύντομο ράλι που σημειώθηκε νωρίτερα για να πουλήσουν ιταλικούς τίτλους, οδηγούν υψηλότερα τις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων.

Την ανιούσα παίρνουν και πάλι οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, εν μέρει λόγω της ανησυχίας για το ενδεχόμενο διενέργειας νέων εκλογών, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι οι επενδυτές εκμεταλλεύτηκαν το σύντομο ράλι που σημειώθηκε νωρίτερα για να πουλήσουν τους ιταλικούς τίτλους τους.

Εν τω μεταξύ, προ ολίγου ολοκληρώθηκε η δημοπρασία διετών ομολόγων μηδενικού κουπονιού, με την Ιταλία να πληρώνει το υψηλότερο επιτόκιο από τον Δεκέμβριο του 2014.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου κινείται 3 μ.β. υψηλότερα στο 2,48%, έχοντας νωρίτερα σημειώσει πτώση 10 μ.β. Ανοδος 7 μ.β. για την απόδοση του 2ετούς τίτλου στο 0,54%, μετά την πτώση 14 μ.β. που κατέγραψε νωρίτερα.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου κινείται στο 0,41%, του αντίστοιχου ισπανικού τίτλου στο 1,49% και του πορτογαλικού στο 1,98%. Στο 4,4% η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, στο 3,95% του 7ετούς, στο 3,31% του 5ετούς και στο 1,20% του μονοετούς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v