Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από το 4% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Οι αγορές ομολόγων επιδεικνύουν ψύχραιμη αντίδραση στην έναρξη του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Οι επενδυτές δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη κλιμάκωση, ενώ το ενδιαφέρον μονοπωλεί η αμερικανική αγορά εργασίας.

Υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με αυτή του 10ετούς να περνάει πάνω από το 4% και να διαμορφώνεται στο 4,03%. Του 7ετούς επίσης σημειώνει ανοδική κίνηση, φτάνοντας στο 3,53% και του 5ετούς στο 3,15%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού υποχωρεί στο 0,29%. Το κλίμα ενισχύεται από την ανάκαμψη της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής τον Μάιο, μετά από μία δύσκολη έναρξη χρονιάς.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, σε μηνιαία βάση τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία έδειξαν ότι η παραγωγή ενισχύθηκε κατά 2,6%, κινούμενη θετικά μετά την πτώση κατά 1,3% του Απριλίου. Η ανάγνωση ήταν υψηλότερη από το 0,3% που προβλεπόταν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στον ευρωπαϊκό νότο, η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού κινείται σταθεροποιητικά στο 1,78%, του αντίστοιχου ιταλικού επίσης, στο 2,67% ενώ του ισπανικού 10ετούς υποχωρεί στο 1,31%.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury σημειώνει ανοδική κίνηση στο 2,83%.

Οι αγορές ομολόγων έχουν μία ψύχραιμη αντίδραση στην έναρξη του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με την επιβολή αμοιβαίων δασμών σε προϊόντα αξίας 34 δισ. δολαρίων και τις Ηνωμένες Πολιτείες να πυροβολούν πρώτες. 

Οι επενδυτές δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη κλιμάκωση, ενώ το ενδιαφέρον μονοπωλεί η εικόνα της αγοράς εργασίας και τα στοιχεία προσλήψεων και ανεργίας από τις ΗΠΑ σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v