Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,99% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Παραμένει χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο του 4% το 10ετές. Στο 3,13% η απόδοση του 5ετούς και στο 3,56% του 7ετούς.

«Η βιώσιμη επιστροφή του Ελληνικού Δημοσίου στις διεθνείς αγορές κρατικών ομολόγων θα είναι η ύστατη και καθοριστική ένδειξη ότι η οικονομία έχει υπερβεί την κρίση», τονίζει η Τράπεζα της Ελλάδος στην ενδιάμεση έκθεση για την οικονομία.

Παράλληλα σημειώνει ότι «η πρόσφατη πολιτική κρίση στην Ιταλία και η συνακόλουθη αύξηση των αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων κατέδειξε ότι η ελληνική οικονομία είναι ακόμη ευάλωτη, καθώς μια απότομη αύξηση του κόστους δανεισμού μπορεί να εκτροχιάσει τόσο την αναπτυξιακή πορεία της χώρας όσο και τις δαπάνες εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους.

Συνεπώς, για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των αγορών, πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα όσον αφορά τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και την αναβάθμιση των ανεξάρτητων θεσμών».

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου παραμένει κάτω από το 4%, στο 3,99%, στο 3,13% η απόδοση του 5ετούς και στο 3,56% αυτή του 7ετούς.

Παράλληλα, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί στο 0,30%, του ιταλικού 10ετούς ενισχύεται στο 2,74%, ενώ του ισπανικού 10ετούς κινείται χαμηλότερα, στο 1,31%. Η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχωρεί στο 2,83%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v