Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,84% παραμένει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ωφελούνται τα ευρωπαϊκά ομόλογα από τα πιο αδύναμα οικονομικά στοιχεία της Κίνας, λόγω της φυγής προς την ασφάλεια σε δύσκολες περιόδους. Οι αποδόσεις τους, που κινούνται αντίστροφα προς την τιμή, παραμένουν κοντά σε χαμηλά εβδομάδων.

Σε χαμηλά σημεία κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων καθώς ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας το δεύτερο τρίμηνο (6,7%) προκαλεί ανησυχίες στους επενδυτές για τη δυνητική παγκόσμια οικονομική επίπτωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και άλλων μεγάλων χωρών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας, η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,7% το β' τρίμηνο σε ετήσια βάση, όσο προέβλεπαν οι αναλυτές, ωστόσο ήταν λίγο χαμηλότερη από το 6,8% του α’ τριμήνου.

Τα ομόλογα της ευρωζώνης με καλύτερη αξιολόγηση συνήθως ωφελούνται λόγω της φυγής προς την ασφάλεια σε δύσκολες περιόδους και οι αποδόσεις τους -οι οποίες κινούνται αντίστροφα προς την τιμή- παραμένουν τη Δευτέρα κοντά στα πιο χαμηλά επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις και μηνών.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς παραμένει αμετάβλητη στο 0,28%, του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί στο 2,54% από 2,59% την Παρασκευή, ενώ του ισπανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 1,26%. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού , η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται στο 2,84%.

Τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων διατηρούνται στα χαμηλά επίπεδα των προηγούμενων ημερών. Του 10ετούς στο 3,84%, του 7ετούς στο 3,38% και του 5ετούς στο 2,93%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v