Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Σε χαμηλά σημεία παραμένουν τα επιτόκια των ελληνικών τίτλων, με αυτό το 5ετούς στο 2,86% και του 7ετούς στο 3,34%. Το βλέμμα στρέφεται στην κλιμάκωση των πολιτικών και εμπορικών εντάσεων.

Παραμένει κοντά στο χθεσινό χαμηλό η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, που διαμορφώνεται στο 3,85%. Την ίδια ώρα, του 5ετούς κινείται σταθεροποιητικά στο 2,86% και του 7ετούς επίσης στο 3,34%.

Το επιτόκιο του ιταλικού 10ετούς κινείται υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης, στο 2,68%, του ισπανικού 10ετούς διατηρείται κοντά στα χθεσινά επίπεδα, στο 1,28% ενώ του γερμανικού 10ετούς, δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, διαμορφώνεται στο 0,30%.

Στις ΗΠΑ, η απόδοση του 10ετούς Treasury, ελαφρώς χαμηλότερα, στο 2,84%.

Ο εμπορικός πόλεμος και οι αμυντικές δαπάνες

Το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στην κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, καθώς οι ΗΠΑ προωθούν επιπλέον δασμούς 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας $200 δισ. Το Πεκίνο, από την πλευρά του, καταγγέλλει στον ΠΟΕ τις μονομερείς ενέργειες των ΗΠΑ.

Στο προσκήνιο και η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, με το θέμα των αμυντικών δαπανών να προσελκύει το ενδιαφέρον. Είναι «πολύ ανάρμοστο» η Γερμανία να κλείνει συμφωνίες με τη Ρωσία για το αέριο και το πετρέλαιο, τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας πως η Γερμανία «είναι μια πλούσια χώρα, που θα μπορούσε να αυξήσει αμέσως τις αμυντικές της δαπάνες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v