Ανακάμπτουν τα ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου

Η ανοδική κίνηση της λίρας οδηγεί σε αγορές τίτλων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας μετά τις πιέσεις των τελευταίων ημερών. Πτωτικά κινείται και η απόδοση του ελληνικού 10ετούς.

Η ζήτηση για ομόλογα της νότιας Ευρώπης «τσίμπησε» σήμερα καθώς το sell off που προκάλεσαν οι εξελίξεις στην Τουρκία δείχνει κάποια σημάδια ύφεσης, γεγονός που ενθάρρυνε τους επενδυτές να κυνηγήσουν τις αυξημένες αποδόσεις σε Ισπανία, Πορτογαλία αλλά και Ιταλία (της οποίας η αγορά σήμερα είναι κλειστή).

«Υπάρχει ακόμα μεταβλητότητα αλλά οι traders παρακολουθούν τη λίρα και αυτό κινεί τις αγορές», υποστήριξε ο Christoph Rieger, στρατηγικός αναλυτής στην Commerzbank. «Σε ημέρα που χώρες έχουν αργία δεν υπάρχει κάτι άλλο για να κάνεις συναλλαγές», συμπλήρωσε.

Ιταλικά, Πορτογαλικά και Ισπανικά κρατικά ομόλογα βλέπουν τις αποδόσεις (που κινούνται αντίστροφα από τις τιμές) να υποχωρούν κατά 1 έως 5 μονάδες βάσης.

Το spread μεταξύ ιταλικού και γερμανικού δεκαετούς περιορίστηκε στις 267 μονάδες βάσεις, αρκετά χαμηλότερα από τις 278 που έφτασε χθες.

Την ίδια στιγμή η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχωρεί οριακά στο 4,2%, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v