Η οικονομία στήριξε την άνοδο στη Wall

Τα καλά οικονομικά στοιχεία σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Κίνα οδήγησαν σε κέρδη τη Wall Street. Πάγωσε ο Nasdaq για περισσότερες από 2 ώρες λόγω τεχνικού προβλήματος. Πάνω από τα 105 δολ. το πετρέλαιο. Άνοδος και για χρυσό.

Αναλυτικά οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ μπορεί να αυξήθηκαν κατά 13.000 στις 330.000 αιτήσεις, όσο περίπου ανέμεναν οι αναλυτές, ωστόσο, παρά την άνοδο, τα μεγέθη παραμένουν σε χαμηλό πενταετίας σε μηνιαία βάση.

Αντίστοιχα οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 7,7% σε σχέση με πέρυσι, θετική ένδειξη ότι αυξάνεται η ζήτηση στην στεγαστική αγορά.

Επιπλέον, θετικό αντίκτυπο στην χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης είχε η ανέλπιστη ανάπτυξη των δεικτών οικονομικής δραστηριότητας ΡΜΙ στην Κίνα, καθώς και τα μεγέθη για την ευρωζώνη, όπου ο συνολικός δείκτης ΡΜΙ ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2011.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Wells Fargo, Paul Mangus, "Τα στοιχεία απασχόλησης ήταν ενθαρρυντικά καθώς παρατηρείται μια αργή αλλά σταθερή βελτίωση στην αγορά εργασίας. Επιπλέον υπάρχουν σημάδια σταθεροποίησης και τόνωσης των αγορών σε Κίνα και Ευρώπη.»

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ασκήθηκαν πιέσεις στη Wall μετά την επιβεβαίωση ότι η Fed θα προχωρήσει σε περιορισμό των προγραμμάτων ρευστότητας εντός του έτους.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Yahoo ενισχύθηκε 3,2% μετά την γνωστοποίηση ότι περισσότεροι από 196 εκατ. χρήστες επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα της τον Ιούλιο έναντι 192 εκατ. που επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα της Google. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από τον Μάιο του 2011 που η Yahoo ξεπερνά σε επισκεψιμότητα τη Google.

Σημειώνεται ότι οι συναλλαγές στο δείκτη Nasdaq διακόπηκαν κοντά στο μέσο της συνεδρίασης για περισσότερο από 2 ώρες λόγω τεχνικού προβλήματος.

Από πλευράς δεικτών στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,44% στις 14.963,67 μονάδες, ο S&P κινήθηκε ανοδικά 0,86% στις 1.656,94 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,08% στις 3.638,71 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,10 δολ. με άνοδο 5,1% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχωρούσε 0,3% στα 27,64 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε σήμερα σε υψηλό δύο μηνών έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 98,54 γεν και αντίστοιχα έναντι του ευρώ κινήθηκε οριακά ανοδικά στο 1,336 δολ.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς επέστρεψε σε υψηλό 2 ετών καθώς ενισχύθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,88%. Αντίστοιχα η απόδοση του 30ετούς ομολόγου κινήθηκε ανοδικά κατά 3 μονάδες βάσης στο 3,89%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,1% στα 105,02 δολ. και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε οριακά ανοδικά 0,15% στα 1.372 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v