Πτώση στη Wall με το βλέμμα στην Ουάσινγκτον

Υποχωρούν οι μετοχές στη Wall, με την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό στο επίκεντρο. Κέρδη 4,9% για τη μετοχή της Nike. Ανοδικά κινείται ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Αύξηση 0,3% για καταναλωτικές δαπάνες.

Απώλειες καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις εξελίξεις για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,50% στις 15.251 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,09% χαμηλότερα στις 3.784 μονάδες και ο S&P υποχωρεί 0,39% στις 1.692 μονάδες. 

Η Γερουσία θα ψηφίσει την Παρασκευή κρίσιμο νομοσχέδιο για την έκτακτη χρηματοδότηση υπηρεσιών και προγραμμάτων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Σε περίπτωση που δεν περάσει το νομοσχέδιο, πολλές υπηρεσίες κινδυνεύουν με "λουκέτο". 

Σύμφωνα με τον Mark Zandi της Moody’s, ένα πιθανό "λουκέτο" της αμερικανικής κυβέρνησης θα μπορούσε, ανάλογα με τη διάρκεια που θα έχει, να μειώσει την ανάπτυξη του τέταρτου τριμήνου ακόμα και κατά 1,4 ποσοστιαία μονάδα.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι καταναλωτικές δαπάνες σημείωσαν αύξηση 0,3% τον Αύγουστο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Την ίδια ώρα η ατομική δαπάνη κινήθηκε 0,4% υψηλότερα.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών προσέλκυσε και η δήλωση του αξιωματούχου της Fed, Charles Evans, πως το "οutlook" για την αμερικάνικη οικονομία, δείχνει ότι είναι αρκετά πιθανή μια μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης μέσα στο 2013.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ βρίσκεται στο 1,35.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κινείται 1,20% υψηλότερα στα 1.339 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο πραγματοποιεί πτώση 0,18% στα 102,83 δολάρια το βαρέλι.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Nike καταγράφει κέρδη 4,9%. Η μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικών ειδών στον κόσμο ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου $780 εκατ. από $567 εκατ. ένα χρόνο πριν. Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 86 σεντς, έναντι προβλέψεων για 78 σεντς.

Πτώση 3,5% πραγματοποιεί η μετοχή της Arch Coal, καθώς η Goldman Sachs υποβάθμισε την σύσταση σε “sell” από “neutral”.

H μετοχή της Accenture διολισθαίνει 3,7%. Η εταιρεία ανακοίνωσε προβλέψεις για τα έσοδα που ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Άνοδο 2,9% σημειώνει η μετοχή της Microsoft, ενώ κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές του Facebook και της Yahoo μετά από αύξηση της τιμής-στόχου από την UBS.

Βουτιά 7,6% σημειώνει η μετοχή της J.C.Penney, μετά την έναρξη της διαδικασίας πώλησης 84 εκατ. μετοχών για την ενίσχυση της ρευστότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v