Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τερμάτισε το πτωτικό σερί στη Wall Street

Στις 3 διαδοχικές συνεδριάσεις ολοκληρώθηκε το πτωτικό σερί της Wall Street. Ανέκαμψε ο τεχνολογικός κλάδος. Άνοδος 3% για Amazon και 2,3% για Yahoo. Στο προσκήνιο τα αποτελέσματα Q1 της Alcoa. Υψηλότερα ο χρυσός.

Στους ρυθμούς των επενδυτικών προσδοκιών αναφορικά με τα εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων κινήθηκε σήμερα η Wall Street.

Οι αναλυτές έχουν κατεβάσει τον πήχη των προσδοκιών καθώς ήδη πάνω από 90 εταιρείες του δείκτη S&P έχουν προειδοποιήσει για αποτελέσματα κατώτερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Ωστόσο σήμερα ήρθε η πολύαναμενόμενη ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου μετά τις σημαντικές ρευστοποιήσαν των τελευταίων τριών ημερών.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Janney Montgomery Scott LLC, Mark Luchini, «αρκετές μετοχές των κλάδων τεχνολογίας και βιοτεχνολογίας σημείωσαν τις τελευταίες μέρες απώλειες μεταξύ 10% έως 20%. Συνήθως σε αυτά τα επίπεδα οι απώλειες τερματίζουν».

Ανοδικά κινήθηκαν οι τίτλοι των Facebook (+2,2%), Yahoo (+2,3%), Amazon (+3%) και οι μετοχές των δύο Google (+3%).

Σημειώνεται ότι ο τίτλος της Amazon είχε έως τη Δευτέρα υποχωρήσει 20% από το υψηλό 52 εβδομάδων.

Επιπλέον η μετοχή της Alco κινήθηκε ανοδικά 0,9%. Τα αποτελέσματα του ομίλου στο τρίμηνο, ικανοποίησαν τους επενδυτές καθώς ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 9 σεντς ανά μετοχή και έσοδα στα 5,45 δισ. δολ.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε οριακά 0,06% στις 16.256,27 μονάδες, ο S&P έκλεισε με κέρδη 0,38% στις 1.851,97 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,82% στις 4.112,99 μονάδες.

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο δείκτης ψυχολογία μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ βελτιώθηκε αισθητά το Μάρτιο καθώς αυξήθηκε κατά 2 μονάδες στο 93,4. Όπως σημειώνουν οι αναλυτές η βελτίωση οφείλεται στην άνοδο επιμέρους δείκτη που αποτυπώνει τις προσδοκίες για υψηλότερες πωλήσεις.

Επιπλέον ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών τον Φεβρουάριο, υποδεικνύοντας σταθερή βελτίωση στην αμερικανική απασχόληση.

Σε διεθνές επίπεδο επέστρεψαν οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κατηγόρησε ευθέως τη Ρωσία για τις αποσχιστικές δράσεις στην Ανατολική Ουκρανία.

Στη Μόσχα ο χρηματιστηριακός δείκτης MICEX υποχώρησε οριακά 0,03% ενώ στην Ουκρανία το χρηματιστήριο ενισχύθηκε 2,8%.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,49 δολ. με άνοδο 1,9% και το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχύθηκε 1% στα 25 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε για δεύτερη διαδοχική ημέρα σε σχέση με το ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3801. Παράλληλα το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα και έναντι του γεν, στα 102,16.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε με ήπιες διακυμάνσεις και διαμορφώθηκε στο 2,71%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 2,1% στα 102,58 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,90% στα 1.310 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v