Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική ανάκαμψη στην Wall ενόψει Alcoa

Σταθεροποίηση επιχειρεί η Wall Street μετά από τρεις συνεδριάσεις στα "κόκκινα". Θετική τεχνολογική αντίδραση. Ολα τα βλέμματα στο Q1 της Alcoa. Επιστρέφει η ουκρανική νευρικότητα στις ευρωαγορές. Ευνοείται ο χρυσός, πάνω από τα $1.300.

Προσπάθειες ανάκαμψης καταβάλλουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις στα «κόκκινα».

Οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση, με το βλέμμα επικεντρωμένο στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου, που ξεκινούν σήμερα με το Q1 του κολοσσού αλουμινίου, Alcoa.

Το διεθνές κλίμα δεν βοήθησε αρχικά την επιχείρηση θετικής αντίδρασης, καθώς οι απώλειες βάθυναν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εξαιτίας της «ανάφλεξης» της έντασης στην Ουκρανία.

Έτσι, οι δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο άνοιξαν με ήπια πτώση, με εξαίρεση τον Nasdaq που εξαρχής κινήθηκε με διορθωτική άνοδο.

Αυτή την ώρα ωστόσο τα θετικά πρόσημα επικρατούν για όλους τους δείκτες και ο Dow Jones κερδίζει 0,17% στις 16.275 μονάδες, ο S&P εμφανίζει άνοδο 0,32% στις 1.851 μονάδες, ανακαταλαμβάνοντας το επίπεδο στήριξης των 1.850 μονάδων, ενώ ο Nasdaq που υπέστη τις βαθύτερες απώλειες στην πρόσφατη διόρθωση, ανακάμπτει 0,84% στις 4.114 μονάδες.

Στην Wall Street δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα Q1.

Πάνω από 90 εταιρίες του S&P 500 έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι τα αποτελέσματά τους δεν θα ικανοποιήσουν τις προβλέψεις και αρκετοί αναλυτές φοβούνται ότι τα φετινά Q1 θα περιέχουν δυσάρεστες εκπλήξεις που θα εκτροχιάσουν το χρηματιστηριακό ράλι τιμών.

Η Alcoa Inc., που θεωρείται «βαρόμετρο» της αμερικανικής βιομηχανίας, ανακοινώνει τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, κάνοντας την παραδοσιακή ανεπίσημη αρχή στον κύκλο αποτελεσμάτων.

Την Παρασκευή θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους οι τράπεζες JP Morgan Chase και Wells Fargo.

Τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με μικρή άνοδο, ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν, καθώς παρατηρούνται νέες εξάρσεις στην ρωσική αντιπαράθεση με την δύση για την Ουκρανία.

Ο χρυσός επωφελείται από την χρηματιστηριακή μεταβλητότητα και την πτώση του δολαρίου και ενισχύεται πάνω από τα 1.300 δολ. με άνοδο 1,06% στα 1.312 δολ. ανά ουγκιά.

Το πετρέλαιο επίσης ενισχύεται, κατά 0,75% στα 101,18 δολάρια ανά βαρέλι στην Νέα Υόρκη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v