Μικρή πτώση στη Wall μετά τα macro

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές στη Wall, μετά τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες. Οριακές κινήσεις για το χρυσό. Παραμένει στα χαμηλά δύο εβδομάδων το πετρέλαιο. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Βουτιά 35% για την μετοχή της Quicksilver. Κέρδη 1% για Apple.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall μετά το νέο ρεκόρ του S&P 500, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στην ανακοίνωση για τις βιομηχανικές παραγγελίες.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,18% στις 16.713 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,29% στις 4.225 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,21% στις 1.921 μονάδες.

Οι παραγγελίες στα αμερικανικά εργοστάσια αυξήθηκαν 0,7% τον Απρίλιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 0,5% στις παραγγελίες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κινείται στο επίπεδο του 1,36.

Σημειώνεται ότι χθες το ευρώ είχε υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο του 1,36, κοντά σε χαμηλό τριών μηνών.

Άνοδο καταγράφουν για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση οι αποδόσεις των treasuries, στέλνοντας τις τιμές χαμηλότερα. Η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται δύο μονάδες βάσης στο 2,56%.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ενισχύεται 0,08% στα 1.245 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο υποχωρεί οριακά 0,06% στα 102,37 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της AT&T ενισχύεται 1,2%. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών αύξησε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη των κερδών στο 5% από 4% προηγουμένως.

Η μετοχή της Apple ενισχύεται 1,2%, μετά την αύξηση της τιμής-στόχου από την Susquehanna στα 725 δολάρια.

Η μετοχή της Krispy Kreme υποχωρεί 12%, μετά την πρόβλεψη για κέρδη 69 με 74 σεντς ανά μετοχή για το τρέχον οικονομικό έτος. Προηγουμένως προέβλεπε κέρδη ως και 79 σεντς.

Βουτιά 35% πραγματοποιεί η μετοχή της Quiksilver. Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένες ζημίες 15 σεντς ανά μετοχή το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους, υψηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ράλι 7,8% σημειώνει η μετοχή της Hillshire. H εταιρεία ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Pilgrim’s Pride για πρόταση εξαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v