Θετικά πρόσημα στην Wall Street

Η γεωπολιτική νηνεμία και η πτώση των τιμών του πετρελαίου επιτρέπουν συνέχιση της ανάκαμψης στην Wall Street. Πολλές στατιστικές και εταιρικές εξελίξεις. Σε χαμηλό 13 μηνών ο μαύρος χρυσός. Εντονη πτώση στερλίνας λόγω επιτοκίων.

Εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στην Wall Street, μέσα στους χαμηλούς όγκους των θερινών συναλλαγών. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις στατιστικές και επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας. Η νηνεμία στο γεωπολιτικό μέτωπο και η βουτιά των τιμών του πετρελαίου υποστηρίζουν την επενδυτική ψυχολογία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,25% στις 16.610 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,40% στις 1.942 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,7% υψηλότερα στις 4.421 μονάδες.

Το τελευταίο διάστημα η Wall Street παλεύει να βρει κατεύθυνση, μέσα σε χαμηλούς όγκους συναλλαγών λόγω θερινών διακοπών.

Από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε ότι οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν αμετάβλητες τον περασμένο μήνα, με την χειρότερη μέτρηση των τελευταίων έξι μηνών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, δεν υπήρξε μεταβολή στις πωλήσεις του αμερικανικού εμπορίου από τον Ιούνιο στο Ιούλιο. Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 0,2%.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Macy's βουλιάζει 5% μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα β΄τριμήνου.

Και η μετοχή της Deere αντιδρά με πτώση στα αποτελέσματά της.

Ιδιαίτερα αρνητικά, αντιδρούν οι τίτλοι της SeaWorld Entertainment (-25%) και της King Digital Entertainment (-22%).

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα ανακοινώσει αποτελέσματα η Cisco Systems.

Εντονες απώλειες καταγράφει η τιμή του πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση όοτι υπάρχουν επαρκή αποθέματα πετρελαίου ώστε ο πλανήτης να μην κινδυνεύει από ενεργειακή κρίση λόγω των γεωπολιτικών «αναφλέξεων» σε πετρελαιοπαραγωγικές χώρες και περιοχές.

Το συμβόλαιο της ποικιλίας Brent στο Λονδίνο βουλιάζει στα χαμηλότερα επίπεδα 13 μηνών και το συμβόλαιο του WTI στη Νέα Υόρκη σε χαμηλό 9 μηνών.

Σε χαμηλό 9 μηνών υποχωρεί το ευρώ καθώς συνεχίζονται οι ενδείξεις ότι η οικονομία της ευρωζώνης δεν εμφανίζει σημαντική ανάκαμψη.

Επιπλέον, η βρετανική στερλίνα βουλιάζει 0,5% έναντι του δολαρίου, μετά την ανακοίνωση στατιστικών που δείχνουν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας πιθανόν να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων στις αρχές του 2015.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v