Τα κύματα από την Σαγκάη χτυπούν την Wall Street

Οι μεγάλες απώλειες στις διεθνείς αγορές με τις "βουτιές" σε Κίνα και Ελλάδα, πιέζουν επί 2η συνεδρίαση την Wall Street. Συνεχίζεται το ξεπούλημα ενεργειακών μετοχών, εύθραυστη ανάκαμψη του πετρελαίου. Ευνοημένος ο χρυσός (+2%) από την αναταραχή.

Στον διεθνή κλοιό πιέσεων παραμένει το αμερικανικό χρηματιστήριο, με την «βουτιά» 11% στην Αθήνα και την πτώση 5,4% στην Σαγκάη να συντελούν στα αρνητικά πρόσημα των δεικτών της Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,98% στις 17.680 μονάδες, ο S&P εμφανίζει απώλειες 0,9% στις 2.042 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,01% χαμηλότερα στις 4.694 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υφίστανται το χειρότερο διήμερο των τελευταίων επτά εβδομάδων, με έντονες πιέσεις στις κατασκευαστικές και ενεργειακές μετοχές αλλά και γενικότερη ανησυχία για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Νωρίτερα στις ασιατικές αγορές κυριάρχησαν επίσης τα αρνητικά πρόσημα, με τον χρηματιστήριο της Σαγκάης να εμφανίζει την μεγαλύτερη πτώση από το 2009, στον απόηχο της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής στην Κίνα.

Και στο αμερικανικό χρηματιστήριο η νομισματική πολιτική παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η καλή εικόνα της αμερικανικής οικονομίας θα επιταχύνει την έναρξη της αύξησης επιτοκίων από την Federal Reserve.

Η Wall Street έκλεισε χθες με σημαντικές απώλειες, εξαιτίας «ξεπουλήματος» στην ενεργειακές μετοχές.

Η τιμή του πετρελαίου ανακάμπτει σήμερα ελαφρώς από τα χαμηλότερα επίπεδα 5 ετών όπου διαμορφώνεται στις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά η ανάκαμψη είναι εύθραυστη.

Η τιμή του χρυσού ευνοείται από την χρηματιστηριακή μεταβλητότητα και ενισχύεται 2,27% ή 27 δολάρια στα 1.223 δολάρια ανά ουγκιά.

Κατά τα λοιπά στην Wall Street, αποτελέσματα κερδών ανακοινώνουν σήμερα οι AutoZone, Burlington Stores και Krispy Kreme Doughnuts.

Με έντονη πτώση αντιδρούν οι Schlumberger, Oceaneering International και Nabors Industries, κατόπιν υποβάθμισης των μετοχών τους από την Jefferies, εξαιτίας της πτώσης στις τιμές του πετρελαίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v