Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια πτώση στη Wall Street

Τα απογοητευτικά στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών οδηγούν τους δείκτες της Wall Street σε μικρές απώλειες. Στο μεγάλο deal μεταξύ Kraft-Heinz στραμμένη η προσοχή των επενδυτών.

Ήπιες πιέσεις στην Wall Street, μετά τα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η συμφωνία συγχώνευσης των Kraft και Heinz.

Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατέγραψαν απροσδόκητη πτώση τον Φεβρουάριο, δείχνοντας πως η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης ενδέχεται να επιβαρύνει τον αμερικανικό μεταποιητικό τομέα. Οι παραγγελίες υποχώρησαν κατά 1,4% τον Φεβρουάριο, μετά από άνοδο 2% τον προηγούμενο μήνα, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για αύξηση των παραγγελιών κατά 0,2%.

Λίγη ώρα νωρίτερα, οι Kraft και Heinz ανακοίνωσαν ότι συγχωνεύονται, και δημιουργούν την 3η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών της Αμερικής και την 5η μεγαλύτερη παγκοσμίως.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,36% στις 17.946 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 κατά 0,16% στις 2.088 μονάδες και ο δείκτης Nasdaq κατά 0,41% στις 4.973 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v