Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζικό βαρίδι στη Wall Street

Πτώση στην αμερικανική αγορά, με τον Nasdaq να υποχωρεί κάτω από τις 5.000 μονάδες. Ανησυχίες για τα αποτελέσματα αλλά και τα κινεζικά μακροοικονομικά επιβάρυναν το κλίμα. Ανέκαμψε το πετρέλαιο. Σταθεροποιητικά ο χρυσός.

Σε χαμηλότερα επίπεδα έκλεισε η αμερικανική αγορά, χάνοντας τα πρωινά κέρδη, καθώς επικράτησαν οι ανησυχίες για τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου και την Κίνα. 

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,45% ή κατά 81 μονάδες, στις 17.977 μονάδες. Πτώση 0,48% για τον S&P 500 στις 2.092 μονάδες ενώ ο Nasdaq εμφάνισε πτώση 0,16% στις 4.988 μονάδες. 

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης των εταιριών χαμηλής κεφαλαιοποίησης, γνωστός ως Russell 2000 ενισχύθηκε 0,2% στις 1.267 μονάδες, που αποτελούν και ιστορικό υψηλό. Ο δείκτης υπεραποδίδει μέχρι στιγμής σε σχέση με τον S&P 500, με άνοδο 5,2% στο έτος. 

Αναλυτές σημειώνουν ότι τα αποτελέσματα τριμήνου των εταιριών που δεν αναμένεται να εντυπωσιάσουν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η αγορά βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, ενδέχεται να οδηγήσουν σε πτώση της αγοράς της τάξεως του 8-10%. Εντός της εβδομάδας ανακοινώνουν τα μεγέθη Q1 κολοσσοί όπως η JP Morgan, η Wells Fargo και η Intel. 

Το κλίμα επηρεάστηκε και από τα στοιχεία που δείχνουν προς επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας. Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι οι κινέζικες εξαγωγές το Μάρτιο διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων, ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα μείωσε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στην Ασία, πιέζοντας και τις ευρωπαϊκές αγορές και ειδικότερα τον κλάδο μετάλλων. Ωστόσο, τα αδύναμα στοιχεία πυροδότησαν και εκτιμήσεις ότι ενδέχεται να υπάρξει νέα υποτίμηση από το Πεκίνο. 

Εν τω μεταξύ, ανέκαμψε με άνοδο 1,2% η τιμή του πετρελαίου, στα 52,35 δολάρια το βαρέλι. Στα 59,54 δολάρια με άνοδο 1% το πετρέλαιο τύπου Brent.

Οριακά υψηλότερα από τα 1.200 δολάρια την ουγκιά διαπραγματεύεται ο χρυσός με οριακά κέρδη.

Σταθεροποιητικά, στο 1,06 δολάριο, η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος με το ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v