Hπιες κινήσεις στην Wall Street μετά το ράλι

Hπιες μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στην Wall Street, μετά τα ισχυρά κέρδη της Παρασκευής. Κάτω από τα 60 δολάρια το αργό. Στο 1,16 διολισθαίνει το ευρώ. Ράλι για την στερλίνα. Κέρδη 1,5% για την Cisco. Βουτιά 4,8% για την Noble. Καταρρέει η μετοχή της ETSY.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, με τον S&P 500 να είναι κοντά σε ιστορικό υψηλό, εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων και μιας μεγάλης εξαγοράς στον τομέα της ενέργειας. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,02% στις 18.187 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,16% υψηλότερα στις 5.013 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,03% στις 2.116 μονάδες.

«Φαίνεται πως δημιουργείται μια τάση αργής βελτίωσης στις ΗΠΑ, με πολλούς από τους αντίθετους ανέμους που είχαμε το πρώτο τρίμηνο να αρχίζουν να υποχωρούν. Η αγορά θα συνεχίσει να είναι ευμετάβλητη καθώς πλησιάζουμε στην αύξηση επιτοκίων από την Fed» δήλωσε αναλυτής στο Βloomberg.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ υποχωρεί έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στα 1,15 δολάρια.

Ράλι πραγματοποιεί η βρετανική λίρα, που ενισχύεται 1% έναντι του δολαρίου, σε νέο υψηλό για το 2015.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,49% υψηλότερα στα 59,68 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού καταγράφει πτώση 0,58% στα 1.182 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους τίτλου καταγράφει άνοδο τριών μονάδων βάσης στο 2,18%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Rosetta Resources πραγματοποιεί άλμα 32% μετά την συμφωνία εξαγοράς από την Noble Energy έναντι 2,1 δισ. δολαρίων. Η Noble βουτάει 4,8%.

Η μετοχή της Dean Foods ενισχύεται 8,6%, καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Aλμα 1,5% για την μετοχή της Cisco. Η Pacific Crest αναβάθμισε την μετοχή σε «overweight».

Βουτιά 9,5% καταγράφει η μετοχή της ETSY. Η μετοχή της εταιρείας που πουλάει χειροτεχνήματα στο διαδίκτυο έχει καταρρεύσει περίπου 44% τις τρεις εβδομάδες από την ημέρα της IPO. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v