Τερμάτισε το ανοδικό σερί στη Wall Street

Οριακή πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από πέντε κερδοφόρες συνεδριάσεις. Στο επίκεντρο τα επεισόδια έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο. Προβλημάτισε η Janet Yellen. Άνοδος 2,6% για το ADR της Εθνικής Τράπεζας. «Βουτιά» 3,1% για το πετρέλαιο. Κάτω από το 1,10 δολ. το ευρώ.

Απώλειες κατέγραψε η Wall Street καθώς προβλημάτισε η κατάθεση της Janet Yellen στο Κογκρέσο. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν και...τα επεισόδια στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Marketwatch, ο καθοριστικός παράγοντας που γύρισε τη Wall Street σε αρνητικό πρόσημο ήταν τα επεισόδια έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο λίγο πριν τη ψήφιση των προαπαιτούμενων.

Νωρίτερα, η επικεφαλής της Fed επέμεινε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων εντός του 2015 σε περίπτωση που η αμερικανική οικονομία συνεχίσει να αναπτύσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Παράλληλα, συγκρατημένη αισιοδοξία για την αναπτυξιακή πορεία της εγχώριας οικονομίας εκφράστηκε και στη Beige Book που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στη Wall Street, ο Dow Jones υποχώρησε 0,02% στις 18.050 μονάδες, ο S&P σημείωσε πτώση 0,07% στις 2.107 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,12% στις 5.098 μονάδες.

Στον τραπεζικό κλάδο, η μετοχή της Bank of America ενισχύθηκε 3,4% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων β' τριμήνου. Αντίστοιχα καλά αποτελέσματα γνωστοποίησε και η BlackRock, η μετοχή της οποίας κινήθηκε ανοδικά 1,1%.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα (ADR) της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 1,17 δολ., με άνοδο 2,6%.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχώρησε κάτω από το 1,10 δολ. καταγράφοντας πτώση 0,5% στο 1,0961 δολ. Σημειώνεται ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινήθηκε σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,0955 έως 1,1037 δολ.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,36% και η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά επτά μονάδες βάσης στο 0,77%. Παράλληλα η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2% (-7 μ.β.) και του ισπανικού 10ετούς στο 2,04% (-8 μ.β.).

Στην αγορά εμπορευμάτων στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένει η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε «βουτιά» 3,1% στα 51,41 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,5% στα 1.148 δολ./oz.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v