Βαριές απώλειες 270 μονάδων για τον Dow Jones

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα σενάρια για τις κινήσεις της Federal Reserve στο μέτωπο των επιτοκίων. Κάτω από τις 5.000 ο Nasdaq. Απώλειες για τις ενεργειακές μετοχές. Ανοδικά ο χρυσός.

Πτωτικά για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κινείται η αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν το μήνυμα της Federal Reserve, τη στιγμή που η βουτιά στην πετρελαϊκή τιμή επιβαρύνει τον ενεργειακό κλάδο. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 1,55% ή 270 μονάδες στις 17.087 μονάδες, με τον S&P να υποχωρεί κατά 1,52% στις 2.048 μονάδες. Πτώση 2,25% για τον Nasdaq στις 4.972 μονάδες.

Χθες η Wall Street υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση μετά την υποχώρηση του πετρελαίου άνω του 4% σε νέα χαμηλά εξαετίας, αλλά και την ανακοίνωση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, στην οποία οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας φαίνεται να συμφωνούν ότι ωριμάζουν οι συνθήκες για αύξηση επιτοκίων. 

Ενώ κάποιοι επενδυτές θεωρούν το μήνυμα της Fed ως σημάδι ισχύος της οικονομίας, πολλοί αναλυτές προβληματίζονται για τις επιπτώσεις των αυξήσεων επιτοκίων, μετά και την υποτίμηση του γουάν από το Πεκίνο. "Μεικτά τα μηνύματα από τη Fed, με την πιθανότητα αύξησης τον Σεπτέμβριο να περιορίζεται εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία", σχολιάζει σχετικά ο Andy McLevey της Interactive Investors.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, τα αιτήματα για επίδομα εργασίας αυξήθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα κατά 4.000, στα 277.000, παραμένοντας ωστόσο σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. 

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, κέρδη καταγράφει η Madison Square Garden που αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση κερδών. Πιέσεις για τον τίτλο της Sears, καθώς ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεων. Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ανακοινώνουν αποτελέσματα οι Gap, Hewlett Packard. 

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο ακολουθεί ανοδική τροχιά σήμερα, καθώς ενισχύεται 0,7% στα 41,10 δολάρια ανά βαρέλι. Ωστόσο πτωτικά κινούνται και σήμερα οι ενεργειακές εταιρίες, με πιέσεις για τη Chevron και τη Halliburton. Αυτή την ώρα η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί κατά 0,22% στα 40,7 δολάρια το βαρέλι.

Ανοδικά κινείται ο χρυσός, λαμβάνοντας ώθηση μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed. Αυτή την ώρα κινείται στα 1.146 δολάρια την ουγκιά, με άνοδο 1,6%.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v