Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Οριακές κινήσεις για τους δείκτες στη Wall Street, εν μέσω ανακοινώσεων μάκρο. Απώλειες 1,7% για το αργό, στα 41 δολάρια. Υποχωρεί και ο χρυσός. Στο 1,066 διολισθαίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου. Kέρδη 2,5% για τη Wal-Mart.

Διακυμάνσεις μεταξύ μικρών απωλειών και κερδών καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό και τη βιομηχανική παραγωγή.

O Dow Jones κινείται 0,03% χαμηλότερα στις 17.479 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,01% υψηλότερα στις 4.985 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,01% στις 2.053 μονάδες.

Από το μέτωπο των μάκρο, άνοδο 0,2% σημείωσε ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

Πρόκειται για την πρώτη άνοδο του πληθωρισμού τους τελευταίους τρεις μήνες.

H βιομηχανική παραγωγή σημείωσε πτώση 0,2% τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές του Marketwatch προέβλεπαν πτώση 0,1%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,066.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,75% χαμηλότερα στα 41 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,42% υψηλότερα στα 1.082 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο ταμπλό, άνοδο 2,5% σημειώνει η μετοχή της Wal-Mart. Ο κολοσσός λιανικής ανακοίνωσε κέρδη που ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v