Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριψήφια πτώση στην Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall Street, μετά τα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα. Πτώση άνω των 100 μονάδων για τον Dow. Υποχωρεί 6,5% το αργό κάτω από τα $32. Ενισχύεται ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Ράλι 10% για το Twitter.

Mε απώλειες ξεκινούν τον Φεβρουάριο οι αμερικανικές μετοχές, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία και τη νέα πτώση του αργού πετρελαίου. 

Ο Dow Jones κινείται 0,71% χαμηλότερα στις 16.351 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 0,58% στις 4.585 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,73% στις 1.925 μονάδες.

Από το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το προσωπικό εισόδημα των Αμερικανών πολιτών τον Δεκέμβριο αυξήθηκε κατά 0,3%.

Αμετάβλητη παρέμεινε η καταναλωτική δαπάνη, καθώς το ποσοστό αποταμίευσης αυξήθηκε στο 5,5% από 5,3%, επίπεδο που είναι το υψηλότερο των τελευταίων τριών ετών.

Η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε για τέταρτο διαδοχικό μήνα τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Δευτέρα. Ο δείκτης μεταποίησης του ISM διαμορφώθηκε στις 48,2 μονάδες, έναντι 48 μονάδων τον Δεκέμβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 6,5% στα 31,4 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός ενισχύεται 0,77% στα 1.125 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,088.

Στο ταμπλό, πτώση 2,2% καταγράφει η μετοχή της Exxon Mobil. 

Άλμα 10% πραγματοποιεί η μετοχή του Twitter, μετά από δημοσιεύματα για πιθανό ντιλ με τη Silver Lake.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v