Mικτά πρόσημα στη Wall με το βλέμμα σε Κίνα και αργό

Οριακές μεταβολές καταγράφουν στο ξεκίνημα της εβδομάδας οι δείκτες στη Wall Street. Βουτιά 1,17% του γεν έναντι του δολαρίου. Πτώση 2,8% για το αργό. Απώλειες και για τον χρυσό.

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω πιέσεων από την πτώση του αργού πετρελαίου και τα απογοητευτικά μάκρο από την Κίνα. 

O Dow Jones υποχωρεί 0,25% στις 17.696 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,46% υψηλότερα στις 4.757 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,11% στις 2.059 μονάδες.

Ο δείκτης iShares Nasdaq Biotechnology ETF (IBB) καταγράφει άνοδο πάνω από 1%. Ο τομέας της υγείας σημειώνει κέρδη πάνω από 0,5%, ενώ πτώση 1% καταγράφει ο κλάδος της ενέργειας και των πρώτων υλών. 

Oι κινεζικές εξαγωγές εμφάνισαν απροσδόκητη πτώση τον Απρίλιο, καθώς η αδύναμη ζήτηση συνέχισε να επηρεάζει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, παρά τα βελτιωμένα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Οι εισαγωγές μειώθηκαν πιο απότομα από το αναμενόμενο, κατά 10,9%. Αύξηση 7,6% εμφάνισαν οι εισαγωγές αργού, γεγονός που υπογραμμίζει την εύρωστη ζήτηση από τα τοπικά διυλιστήρια που άρχισαν να εισάγουν αργό πριν από λιγότερο από έναν χρόνο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 2,8% χαμηλότερα στα 43,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 1,54% στα 1.274 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,13 δολάριο το ευρώ.

Άλμα 1,17% πραγματοποιεί έναντι του γεν το αμερικανιό νόμισμα, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 108,35 γεν το δολάριο.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Caterpillar υποχωρεί 2,7%. Απώλειες 1,9% σημειώνει η μετοχή της Chevron.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v